Harmonigården SPA, konferens, friskvård i Höllviken


Massage

KranioSacral terapi

Ortopediska inlägg

Andreas (Andy) Lindgren

Certifierad Massör

Jag erbjuder olika typer av svensk klassisk massage, idrottsmassage, avslappningsmassage, KranioSakral terapi samt tillverkar unika ortopediska inlägg utifrån beställning.

Inom KranioSakral terapi finns en mängd olika manuella tekniker och terapeuten använder dessa för att påverka en fysisk funktion i kroppen. Det som behandlas är spänningar och störda funktioner i kroppens olika vävnader. I stort sett behandlas till exempel skelett, muskler, ligament och annan bindväv, nerver, hinnor och alla organ.


Terapeuten arbetar enbart med sina händer och med mycket lätt tryck mot klientens kropp. Detta för att kunna avläsa de små rörelser som åstadkoms av flödescyklerna och vävnadsstörningar. Behandlingen är mycket varsam och syftar till att assistera kroppen till självläkning.


KranioSakral terapi kan även ha en emotionell och mental effekt och behandlar med ett gott resultat hela kroppen, både fysiska och psykiska besvär. Behandlingen anpassas efter varje individ, samt beroende på om det är en akut eller kronisk problematik.


Behandlingstekniker som jag använder:


Visceral Osteopati

Namnet kommer från viscera = inälvor. Visceral Osteopati (organbehandling). Behandlingen syftar till att behandla olika organ, exempelvis lever, galla, tjocktarm, tunntarm, njurar osv.


Funktionell Osteopati

Funktionell terapi inriktar sig på att behandla muskuloskeletala delar, bindväv, organsystem, blodcirkulationen och neurologiska störningar med hjälp av en del tekniker där terapeuten "assisterar" vävnadsstrukturer tillbaka till ett normalläge. Behandlingen är mycket varsam och syftar till att assistera kroppen till självläkning.


BLT (Balancing Ligamentous Tension)

BLT är en behandlingsteknik som fokuserar på att behandla kroppens leder. Genom att varsamt placera en smärtande led i ett optimalt och balanserat läge kan man få kringliggande ligament och muskler att självmant slappna av. Därmed brukar smärtan avta och behandlingen återställer leden i dess optimala läge. Behandlingen upplevs som väldigt mjuk och behaglig.


Övriga tekniker jag använder:


Manipulation

Snabba, lätta och specifika rörelser som ska återställa en normal rörlighet i leder där rörelseförmågan är nedsatt. Tekniken används exempelvis vid behandling av nacke och ländrygg. Rörligheten ökar och smärtan lindras.


Mobilisering

En mer rytmisk teknik utan snabba rörelser. Syftet är att stretcha leder och ligament för att göra dem smidiga. Cirkulationen ökar i muskler, bindväv och lymfsystemet runt leden. Detta har en inflammationshämmande och smärtreducerande effekt.


Dornmetoden

Mjuk metod för behandling av leder där det sker ett aktivt arbete tillsammans med kunden/klienten/patienten.

Använder denna mest då jag upplever den mest effektiv och att det sker ett fortsatt arbete hemma med samma övningar.


Acunova

Speciell form av akupunktur som verkar via hjärnan. Kickar igång kroppens självläkande förmåga Ger omedelbara resultat vid framförallt smärta, men kan även behandla annan problematik.


Varmt välkommen att boka!